Land Rover i Danmark

Den ikoniske firehjulstrækker Land Rover er blevet solgt i Danmark siden 1940’erne.

Land Rover sendte i 1948 en tidlig kort 80″ model til Danmark, for at fremvise den for det danske postvæsen. Uvist af hvilken grund endte denne bil på Bornholm, hvor den stadig kan mødes på de bornholmske landeveje.

Land Rover i arbejde

Land Rovere var tidligere meget udbredte i det danske erhvervsliv. Den var en robust, hårdfør bil, der nemt kunne tilpasses ethvert formål, og derfor blev de udstyret med alt fra sneplove til hydrauliske lifte, så de kunne anvendes en specifik opgave.

Brandvæsnet

Diverse brandvæsner fik udstyret en lang række landrovere til at bære udstyr og slanger. En del af dem fik også monteret pumper der blev trukket af Landroverens kraftudtag.

Falcks Redningskorps

Falck havde en lang række køretøjet konverteret. Nogle af dem til transport andre til at trække nedbrudte køretøjer.

Forsvaret

Det danske forsvar anvendte Land Rovere i flere årtier. Både almindelige Land Rovere, ambulancer og den militære udgave Lightweight.

Efter endt tjeneste blev de solgt på auktion, og i dag er der en række civile der gør et stort arbejde for at vedligeholde dem som de så ud da de var i tjeneste.

Næstved Kirkegård

Næstved Kirkegårds gartner havde i mere end 20 år en Land Rover der blev brugt til intern transport. Den blev konverteret til at køre på både gas og benzin, og var udstyret med tanke til begge dele. Derudover var den ganske standard.

Land Rover Experience

Land Rover har en række licenserede centre, fordelt i hele verden, og heriblandt et på Tirsbæk Gods, der ligger ned til Vejle fjord.

På det danske LRE Center får man indblik i Land Roverens teknik, og køreegenskaber. Derpå får man mulighed for at prøvekøre den på en bane med særligt udformede forhindrede inden man kan komme ud i det virkelige terræn på godsets store arealer.

Foreninger

I dag er Dansk Land Rover Klub Danmarks største mærkeklub for biler.

Importører

Dansk Oversøisk Motor Industri

Forhandlere

Glad

Høyby’s Bilcenter

Land Rover Defender
Land Rover Defender

Skriv en kommentar