Høng Stolefabrik v. Brødrene Christensen - 1917
Sjælland

Høng Stolefabrik

Høng Stolefabrik A/S blev stiftet i 1911, og lå som navnet antyder, i Høng. Placeringen lige op af jernbanen blev valgt for at kunne få træet leveret til døren, og nemt kunne sende de færdige varer ud til møbelhusene.

I 1921 gik møbelfabrikken konkurs og de to brødre valgte at emigrere til USA.
To ansatte Poul Blomhøj og Jens Peter Rasmussen, ville gerne fortsætte virksomhedens drift. De manglede dog kapitalen til at købe fallitboet, men fik overtalt Pouls bror Alfred Blomhøj til at gå med i møbeleventyret.

Alfred var uddannet Konditor, og havde i en årrække arbejdet som tjener før han sammen med sin hustru i en årrække drev Høng Afholdshotel. Efter at have solgt hotellet havde han dog kapitalen de andre to ejere manglede, og blev dermed medejer af det nye selskab Høng Borde- og Stolefabrik v Rasmussen og Brdr. Blomhøj.

Efterhånden som virksomheden voksede måtte man udvidde, hvilket man gjorde ved at købe Vinkelvej 10 Vinkelvej 7 ejedes allerede af Alfred Blomhøj, der havde købt ejendommen da administrationen havde flyttet ind i hans tidligere bolig på Vinkelvej 5.

Høng Stolefabrik A/S - Møbler til offentligt miljø - Instutionsmøbler
Høng Stolefabrik A/S – Møbler til offentligt miljø – Instutionsmøbler

Høng Stolefabrik leverede bl.a. møbler til Vilhelm Pedersen Maskinfabriks kantine, da den opførte en ny i den nye VP hal i 1942.

I 1947 brændte hele fabrikken ned til grunden, og man måtte låne lokaler af Karetmageren Viggo Nielsen på Hovedgaden til at fortsætte produktionen, mens man hastigt fik gennemført eksisterende planer om at bygge en ny fabrik.

Et par år tidligere havde man købt 1,5 hektar på Møllegårdsvej der skulle give bedre plads en de hidtidige lokaler.

Den nye fabrik stod klar i 1950.

I 1965 fremstillede Høng Stolefabrik kirkebænke og stole til Finderup Kirke

I 1992 gik Høng Stolefabrik i betalingsstandsning. Efter en betalingssanering lykkedes det at køre videre indtil juni 1997, hvor firmaet måtte erklære sig konkurs.

I 2021 Var der planer om at omdanne ejendommen til boligformål, og etablere 12-15 lejligheder i den gamle stolefabrik på adressen Møllegårdsvej 1 & 3.

Høng Stolefabrik v. Brødrene Christensen - 1917
Høng Stolefabrik v. Brødrene Christensen – 1917

Vinkelvej 5, Høng


Vis større kort

Møllegårdsvej 1-3, Høng

3 thoughts on “Høng Stolefabrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *